Forskning inom skolområdet

Denna artikel är tänkt att samla bra sajter för forskning inom skolområdet, som skolbibliotekarien kan tipsa sina kollegor om.

Förskolan

• NB-ECEC samlar den kvalitetssäkrade skandinaviska forskningen om förskoleverksamheten. Perfekt för elever på Barn- och fritidsprogrammet som vill knyta ert arbete till aktuell forskning eller för förskolläraren.

Här kan man söka på ämnesord, årtal eller land, för att nämna de vanligaste sökvägarna, eller i fritext. I skrivande stund finns närmare 700 forskningsrapporter för åren 2006-2015 med i databasen, och allt är fritt tillgängligt. En tredjedel av dessa rapporter är kopplade till svenska förhållanden. Större delen av materialet är på engelska och även om man inte kan läsa allt material direkt via webben så är detta en bra källa för att gå vidare till Kungliga bibliotekets webbplats (genom länk till Libris) och se vart den går att låna.